Jadłospis

Jadłospis od 19.05 do 23.05
Poniedziałek
Zupa Barszcz czerwony (300)1.7
Woda, wywar mięsny, przyprawy, marchew, seler, por, ziemniaki, śmietana 18%,buraki
Makaron Penne z kurczakiem i brokułami (100/125)1.7 Woda,przyprawy, makaron rurki, brokuł, mięso drobiowe, śmietana 30%
Kompot owocowy 250ml
Wtorek
Zupa Pieczarkowa z makaronem (300)1.7
Woda, wywar mięsny, przyprawy, włoszczyzna, pieczarki, makaron pszenny, śmietana 30%,
Pulpet w sosie pomidorowym (100)1.7. 3
Woda,przyprawy, jajka, mięso wieprzowo-drobiowe, przecier pomidorowy, mąka tortowa
Kasza kus kus 100g
Salatka z ogórków kiszonych 70g
Kompot owocowy 250ml
Środa
Zupa Szpinakowa (300)1.7. 3
Woda,wywar mięsny, przyprawy, włoszczyzna, szpinak, śmietana 18%
Łazanki z mięsem kapustą i kiełbasą (100/125)1.
Kompot owocowy 250ml
Czwartek
Zupa Wiejska (300)1.7. 3
Woda, wywar mięsny, przyprawy, włoszczyzna, jajka, mąka tortowa
Kotlet mielony 100g 1.3
Ziemniaki z koperkiem 100g
Marchewka z groszkiem na ciepło 70g
Kompot owocowy 250ml
Piątek
Zupa Fasolowa (300)1.12
Woda, wywar mięsny, przyprawy, włoszczyzna, fasola drobna
Ryba Miruna z pieca 100g 1.3.4
Surówka z kapusty czerwonej, marchwi i jabłka 70g
Kompot owocowy 250ml
Przyprawy użyte w tym tygodniu sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, kurkuma, czosnek, majeranek, papryka słodka, Zastrzega się zmiany w jadłospisie Smacznego
Zastrzega się zmiany w jadłospisie Smacznego