20 maj, 2025

Jadłospis

1 min read

Jadłospis od 19.05 do 23.05 

Poniedziałek 

Zupa Barszcz czerwony (300)1.7 

Woda, wywar mięsny, przyprawy, marchew, seler, por, ziemniaki, śmietana 18%,buraki 

Makaron Penne z kurczakiem i brokułami (100/125)1.7 Woda,przyprawy, makaron rurki, brokuł, mięso drobiowe, śmietana 30%

Kompot owocowy 250ml 

Wtorek 

Zupa Pieczarkowa z makaronem (300)1.7 

Woda, wywar mięsny, przyprawy, włoszczyzna, pieczarki, makaron pszenny, śmietana 30%,

Pulpet w sosie pomidorowym (100)1.7. 3

Woda,przyprawy, jajka, mięso wieprzowo-drobiowe, przecier pomidorowy, mąka tortowa 

Kasza kus kus 100g 

Salatka z ogórków kiszonych 70g 

Kompot owocowy 250ml 

Środa 

Zupa Szpinakowa (300)1.7. 3

Woda,wywar mięsny, przyprawy, włoszczyzna, szpinak, śmietana 18% 

Łazanki z mięsem  kapustą i kiełbasą (100/125)1.

Kompot owocowy 250ml 

Czwartek 

Zupa Wiejska (300)1.7. 3

Woda, wywar mięsny, przyprawy, włoszczyzna, jajka, mąka tortowa 

Kotlet mielony 100g 1.3 

Ziemniaki z koperkiem 100g 

Marchewka z groszkiem na ciepło 70g

Kompot owocowy 250ml 

Piątek 

Zupa Fasolowa (300)1.12

Woda, wywar mięsny, przyprawy, włoszczyzna, fasola drobna 

Ryba Miruna z pieca 100g 1.3.4

Surówka z kapusty czerwonej, marchwi i jabłka 70g

Kompot owocowy 250ml 

Przyprawy użyte w tym tygodniu sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, kurkuma, czosnek, majeranek, papryka słodka, Zastrzega się zmiany w jadłospisie Smacznego

Zastrzega się zmiany w jadłospisie Smacznego